биткойн бинарни опцииКакво представлява Биткойн (BitCoin)?

Най-простият отговор е: дигитална валута. Да, това са пари. Но за разлика от традиционната валута, биткойн съществува само в дигиталния свят и никога няма да го намерите в хартиена форма или като монета. Е, някои доставчици предлагат банкноти и монети деноминирани в биткойни, но това е по-скоро изключение, отколкото правило. Наподобява парите във видео игрите, но с голямата разлика, че можете да купувате стоки от реалния свят.

Биткойн е създаден 2008г от Сатоши Накамото, но се смята, че това име е псевдоним и от 2011г насам той е изчезнал от интернет. Въпреки това, биткойн все още съществува и е по-търсен от всякога. За разлика от традиционната валута, биткойн не е създаден от централизиран орган. Вместо това, той се създава от така наречените „миньори“ с помощта на компютри по цял свят. Те произвеждат 24 биткойни на всеки 10 минути и това ще продължи докато се създадат 21 милиона биткойни.

Големият скок в цената на биткойн беше предизвикан най-вече от кризата в Кипър и  безпрецедентното решение за изваждане на спестяванията на хората. Разбира се такъв начин на действие накара хората да загубят част от доверието си в банковата система и биткойн получи внимание и увеличи стойността си, тъй като все повече хора започнаха да виждат в биткойн инвестиция и начин да запазят спестяванията си.

Употребата на биткойни нараства все повече в световен мащаб, като голям брой търговци ги приемат като разплащателно средство. Факт е, че много международни компании ги използват също.

Къде може да се търгуват биткойни като бинарни опции?

Брокерите най-често използват следното наименование – Bitcoin/USD или BTC/USD.

За да търгувате биткойн трябва да си отговорите на въпроса дали искате да търгувате дневни опции или по-краткосрочни, защото различните брокери предлагат различни срокове.

Реалният въпрос е: можете ли наистина да търгувате бинарни опции на биткойн? Или с други думи, има ли начин да се анализира действието на цените на биткойн, който да ви позволи да вземете най-добрите решения за търговия? И отговорът е да, има. Можете да намерите страхотна графика на биткойн в различни уебсайтове където можете да използвате най-известните технически индикатори – Moving Average, MACD, Stochastic и много други. Положителната страна на биткойн е, че неговата цена се определя от търсенето и предлагането, което прави техническия анализ изключително подходящ.

Препоръчваме на всеки, който не е запознат с тази нова валута известно време да наблюдава пазара, докато разбере как се движи и след това да започне да търгува.

Биткойн може да търгувате при следните брокери на бинарни опции:

StockPair

TradeRush

BanDeBinary

AnyOption

 

 

Подобни статии

UA-58431095-1