Това е Форекс стратегия, която лесно може да се адаптира за търговия с бинарни опции, както почти всяка стратегия. Тя е лесна за използване и използва само 2 индикатора.

Как да я използваме

Необходими са ни 2 индикатора както спеоменахме и двата са достъпни за сваляне в края на статията. Първият индикатор е CoGStochastic, където CoG означава Center of Gravity (Център на гравитацията) и е добре познат на инвеститорите. Той измерва разстоянието, с което цената се отклонява от средната стойност. Цената винаги се връща към тази средна стойност заради „ластичния“ ефект, така че когато отклонението е прекалено голямо цената трябва да се върне. Това прекалено голямо отклонение се измерва от индикатора, така че когато Stochastic се движи далеч от средната стойност (това е средната пунктирана линия на графиката) и докосне външните линии (независимо дали е най-горната или най-долната) той ще се върне към централната линия. С други думи, това е различен начин за възприемане на прекупеността и препродадеността при Stochastic-a. Ето и как изглежда индикаторът на графиката:

CogStochastic стратегия

Забележете белите правоъгълници, това са зони където Stochastic-а е бил прекупен или препродаден (не всички такива зони са отбелязани). Следващото движение на цената е да обърне посоката и да се насочи към средната цена (пунктираната линия). Но ако се вгледате внимателно в графиката ще видите, че цената не се връща веднага. Тук идва и ролята на другия индикатор използван при тази стратегия – FX Trend. След като Stochastic се върне към средната си стойност, чакаме промяна на цвета на FX Trend индикатора (син и червен) и ние влизаме в позиция.

Вход за Call:

  1. Stochastic пресича отдолу нагоре пунктираната линия на CoG
  2. FX Trend индикаторът променя цвета си на син

Вход за Put:

  1. Stochastic пресича отгоре надолу пунктираната линия на CoG
  2. FX Trend индикаторът променя цвета си на червен

Правилата на тази стратегия са прости и лесни са следване, но всичко около CoG (центърът на гравитацията) и средната стойност може да е объркваща за някои. Лоша страна е, че тя дава много лоши сигнали.

Стратегията е подходяща за неопитни инвеститори, дори и да не разбират изцяло принципа стоят зад нея. Възможно е да замените FX Trend индикаторът с друг подобен, тъй като много често променя цвета си или да промените настройките му. Тази стратегия има потенциал особено след подходящите модификации. (За други стратегии вижте тук)

Подобни статии

UA-58431095-1