брокер на бинарни опцииСъществуват много брокери на бинарни опции, от които един инвеститор може да избира. Много от тях са малки и няма достатъчно информация за тях или техните бизнес практики. Различните брокери имат различни възвръщаемости по опциите си, различни софтуерни пакети, различни изисквания за захранване на сметки и различни практики по теглене на средства. Ние сме тук за да ви помогнем да изберете коректните брокери, а не неблагонадеждните такива. Ние съветваме изборът ви да се спре на доказани брокери особено такива, регламентирани от съответните регулаторни агенции, а не на новите и малки брокери. В крайна сметка брокерът, който изберете най-добре трябва да пасва на вашите предпочитания за репутация, възвръщаемост по опциите и удобство.

Ще разгледаме детайлно всеки един фактор, който трябва да се вземе предвид когато се избира брокер от страна на всеки инвеститор.

 

Регулации

Това е гореща тема когато става въпрос за бинарни опции. Много от брокерите оперират в държави където не са регистрирани. Но почти всички от тях се придържат към законовите изисквания на страната относно точни цени и теглене на средства.

Съществуват брокери, които са лицензирани от различни регулаторни органи ситуирани в различни държави. Пример за това са брокерите регистрирани при CYSEC, което е регулаторният орган на Кипър, повечето от брокерите са регистрирани именно там. Те се придържат към строга политика по отношение на цените, възможност за бързи тегления на средства и честна репутация. Те също така позволяват търговия от всяка точка на света.

 

Възвръщаемост на опциите

Тези проценти се определят от всеки един брокер индивидуално за всеки отделен вид опции. Един добър процент е 80%, докато има брокери, които предлагат и само 60%. Възвръщаемостта по опциите е един от най-важните аспекти. Колкото по-висок е процента, толкова по-ниска е възможността от обща загуба с оглед голям брой сделки. Нашият съвет е да избирате брокер, който предлага поне 70% възвръщаемост по своите опции, това разбира се зависи от видовете бинарни опции. При стандартните бинарни опции (Digital, High/Low, Above/Below) процента е в границите на 60%-85%, докато при Touch бинарни опции се достига до 400%.

Имайте предвид, че ако имате намерение да търгувате бинарни опции успешно, възвръщаемостта е основен фактор в това колко пари в крайна сметка ще направите с течение на времето.

 

Котиране на цени

брокер на бинарни опцииГоворейки за котиране на цени, това е друг изключително важен фактор, който трябва да бъде разгледан. Някои брокери в миналото са манипулирали цените с цел да се намали процента на печеливши сделки от страна на инвеститорите. Докато голяма част от това се е случвало в миналото винаги съществува вероятността да се случи и сега безскрупулни брокери да манипулират цената при падеж на опцията в тяхна полза, което е измама. Винаги работете с доказани брокери с чиста репутация, които винаги ще ви дават правилни и реални цени.  Важното за вас като инвеститори да бъдете напълно уверени, че цените, които ви се показват съответстват напълно на пазарните.

 

 

Теглене на средства

Някои брокери са известни с това, че изключително бавно изпълняват заявки за теглене на средства от страна на техните клиенти. Вие трябва да избягвате брокери, за които съществуват многоженство оплаквания в тази насока. Последното нещо, което всеки инвеститор иска е да има печалба, която е заключена в някой брокер и е недостъпна.

 

Софтуер

Софтуерът трябва да е модерен, лесен за ползване, лесен за разбиране,  ефективен и да предоставя множество информация относно търговията. Съществуват няколко платформи за търговия:

  • Tradologic – страхотна платформа с някои уникални характеристики, предлагаща Range и Touch опции и опции с продължителност от само 15 секунди, както и полезни функции като: затваряне на сделка, удължаването й или удвояването й. OptionBit, CedarFinance, Regal Options, Optionyard са част от многобройните брокери, които използват тази платформа.
  • SpotOption – една от най-известните в световен мащаб платформа. Лесна за употреба и гъвкава. Брокери, които използват тази платформа са: Banc De Binary, GTOptions, Redwood Options и TradeRush, както и много други.
  • Anyoption – 100% уеб-базирана платформа за търговия, която е много подходяща за начинаещи. Въпреки, че са стартирали през 2009г. те не са продали на никого своята платформа и са единствените, които я ползват.
  • TradeSmarter – това е единствената регулирана Австралийска платформа. Създадена е най-вече за такива клиенти, но също така и за глобални. 24Bulls и StartOptions са брокерите, които ползват платформата.
  • MarketsPulse – тази платформа предоставя големи и лесни за ползване графики даващи възможност за търговия директно през тях. Най-известните брокери на тази платформа са PowerOption и Opteck
  • TechFinancials – модерна и мултифункционална платформа от 2010г. Графиките са ясни и модерно изглеждащи. Като цяло лесна за използване. Брокерите използващи я са 24Option, OptionFair, OptionXO.

Съществуват още други платформи но разгледаните дотук са най-разпространените в индустрията.

 

Предлагани активи за търговия

Трябва да изберете брокер, който ви предлага разнообразен избор от активи и видове опции. Добрите брокери предлагат огромен избор от активи – валутни двойки, злато, нефт, различни индекси и акции от целия свят.

 

Чувствайте се добре с вашия брокер

Най-важният аспект от избора на брокер е да изберете този, с който ще се чувствате най-добре за дълъг период от време. Искате софтуерът да е лесен за употреба и интуитивен, искате правилно и точно котиране на цените, искате да имате възможност да теглите парите си бързо и лесно, а това води до чувството за удовлетвореност. А когато всичко това е комбинирано с печеленето на пари от търговия чувството е неописуемо.

Подобни статии

UA-58431095-1