Как да оцелеем при търговия с бинарни опцииЦялостната концепция при търговията с бинарни опции е много проста – Вие трябва да предвидите ценовото движение и да получите определена печалба, ако вашите прогнози са верни. Въпреки това, ако сте начинаещ и извършите няколко сделки ще се изправите пред трудности, особено през първия месец, тъй като това се счита за най-трудния период за всеки начинаещ трейдър. Ако разпознавате себе си в описаните по-горе характеристики обърнете внимание на следващите съвети, тъй като те могат да ви помогнат да оцелеете през първия си месец на търговия.

 

Имайте предвид това:

Търговията с бинарни опции е свързана с определянето на бъдещата цена на даден актив, вие трябва винаги да имате предвид това. Трябва да се научите как да управлявате парите си – не извършвайте прекалено много сделки, защото в повечето случаи ще загубите средствата си. Не инвестирайте всичко в една единствена сделка, защото поради липсата на опит лесно можете да се изкушите от големите възвръщаемости, които опциите предлагат. Опитайте се да ограничите търговията си до 4 часа на ден. Този диапазон е много подходящ за начинаещи, тъй като ще ви държи далеч от вземането на грешни решения.

 

Не отдавайте прекалено голямо значение на загубите си

Не трябва да очаквате да печелите от всяка ваша сделка. Трейдърите обикновено правят сериозни загубни сделки по време на своята кариера и е от решаващо значение да ги преодолеят възможно най-бързо. Ако даден трейдър чувства че той/тя е направил прекалено много грешки, тогава той/тя трябва да си почине. Управлението на риска е нещо съществено за овладяване от всеки, защото то помага да избегнете загуба след загуба.

 

Анализирайте загубите си и се учете от тях

Добра идея е да започнете да си водите дневник за търговията ви. Записвайте причините за отварянето на дадена сделка, но помнете винаги трябва да бъдете честен със себе си – това е основното. Например, отваряте сделка Call на EUR/USD защото се покачва постоянно от 6 часа. Напишете това в дневника си, напишете цената и някои бележки, по-късно прегледайте ако сделката ви не е била успешна. Този начин ще се учите от грешките си и ще станете по-добър. Винаги преглеждайте грешките си и си вземете поука от тях.

 

Продължавайте да четете

Винаги е добра идея да отделите известно време и да четете. Има огромно разнообразие надеждни материали относно бинарните опции, така че инвестирайте време и се образовайте. Това само ще подобри начина, по който мислите  и ще ви помогне да намерите по-добри стратегии и техники, които по-късно ще използвате за да генерирате печалби.

 

Помнете опита си

Тъй като това е първият ви месец търговия можете да считате себе си за начинаещ. Както знаете за да станете успешен трейдър ще ви е нужен опит. Вие няма да получите милиони долари по време на първия си месец и за това в началото трябва да отваряте сделки с малки суми и да пробвате различни стратегии. Загубата е част от процеса, така че я приемете като нещо нормално и продължавайте напред.

Подобни статии

UA-58431095-1