MACD е един от най-добрите индикатори при търгуване с бинарни опции. Може да бъде използван по най-различни начини – за определяне на тренда, за обръщане на тренда или за сигнали за влизане в позиция. Този индикатор също така може да се използва с всякакви времеви интервали, което го прави много полезен инструмент при търговия както с дългосрочни дневни бинарни опции така и с краткосрочни такива (часови, половин часови, дори и 60 секундни).

Стратегията, която ще разгледаме е лесна и подходяща за краткосрочна търговия и използва MACD по най-добрия начин. Някои от най-добрите страни на тази стратегия  са, че тя следва тренда, използва повече от един индикатор и е изключително полезна за търговия с бинарни опции.

Какво представлява стратегията?

В тази стратегия се използва 5 минутни графики, две пълзящи средни (SMA) и два MACD индикатора. За графиките Ви препоръчваме да използвате свещи, защото това е най-добрият начин. Двете пълзящи средни са SMA с период 50 и 100. Двете MACD-та са със следните настройките 12/26/9, но едното трябва да е хистограма, а другото да е стил осцилатор. Заедно тези индикатори Ви дават сигнали, които траят от 20 минути до няколко часа.

Как работи?

Настройването на системата е лесно и тъй като времевия интервал е само 5 минути сигналите идват доста често. Двете пълзящи средни се използват за да се определи тренда, в зависимост от позициите им. Когато 50 SMA е над 100 SMA тренда е мечи и обратно, когато 50 SMA е под 100 SMA тренда е мечи. Сигнал се генерира когато MACD е в зоната на прекупеност или препродаденост и се получи пресичане в същото време когато цената се отблъсне от пълзящите средни. Когато това се случи MACD осцилатора трябва да е в зоната на прекупеност и да се направи мечо пресичане. Както можете да видите на скрийншота хистограмата е направила и добра дивергенция. (За други стратегии вижте тук)

 

Отвори за голям размер:

MACD стратегия

Подобни статии

UA-58431095-1