Скалпирането е стил търговия, основана на бързи моментни сделки. Повечето скалпиращи тактики използват или индикатори или ценовото движение, или комбинация от двете.

„Бърз огън“ и „Пираня“ са две широко известни стратегии за скалпиране от Форекс трейдърите и поради тяхното естество те могат да бъдат използвани и приложени при търговията с бинарни опции – 60 секундни, 90 секундни и 120 секундни.

И двете стратегии са разработени да се използват на времеви интервал от една минута или пет минути (M1 и M5 time frame) в MetaTrader платформата. Въпреки, че скалпирането може да бъде наистина вълнуващо като предлага динамична и бърза търговия, то може да доведе и до увеличаване на умората и загуба на фокус.

Следователно трябва да знаете кога да си вземете почивка. Определянето на цел за деня може да ви предпази от значителни загуби. Така че, преди да започнете да търгувате, вие трябва винаги да определяте конкретен обем сделки и веднъж достигнали го трябва да спрете за деня.

 

„Бърз огън“ скалпираща стратегия

Тази стратегия е създадена на основата на два критерия:

 • най-ликвидната валутна двойка в света – EUR/USD
 • най-ниския времеви интервал в MetaTrader – 1 минута

 

Времевия интервал от 1 минута е най-добрият вариант за бърза търговия при бинарните опции. Всяка свещ е потенциална сделка и тук вие можете да се научите кога и как да отваряте сделка със 60 секундна бинарна опция. Стратегията „Бърз огън“ използва два индикатора за да ви помогне да забележите потенциалните сделки.

 

Настройка на стратегията:

 1. Настройте графиката на MetaTrader на времеви интервал от 1 минута (M1 time frame)

time frame rapid fire

 1. Пуснете Parabolic SAR индикаторът с настройките по подразбиране

Parabolic SAR

 1. Пуснете и настройте Simple Moving Average (SMA) индикаторът – период 60

SMA Rapid fire

 1. Стратегията е разработена за EUR/USD

 

 

Концепция на стратегията:

Тази стратегия следи тренда, което означава, че работи най-добре когато EUR/USD е в ясно изразен тренд (движи се постоянно нагоре или постоянно надолу), комбинирайки два индикатора SMA 60 и Parabolic SAR. Индикаторът SMA 60 се използва да се определени посоката на движение на цената. Това означава, че ние търсим вход за CALL когато цената е над SMA 60 и обратно, когато цената е под SMA 60 търсим вход за PUT.

Parabolic SAR индикаторът се използва за получаване на точен сигнал за отваряне на позиция. Когато цената на EUR/USD премине над Parabolic SAR-a, ние отваряме CALL позиция. И обратно за PUT.

Вход за CALL:

 • цената на EUR/USD преминава над SMA 60
 • веднага щом цената премине Parabolic SAR, тогава и самият индикатор започва да показва точките под цената, това е сигнал за CALL

rapid fire

 

Вход за PUT:

 • цената на EUR/USD преминава под SMA 60
 • веднага щом цената премине Parabolic SAR, тогава и самият индикатор започва да показва точките над цената, това е сигнал за PUT

rapid fire 2

 

 

„Пираня“ скалпираща стратегия

Пазарът прекарва повечето от времето или в тренд или в консолидация. Докато стратегията „Бърз огън“ е добра когато пазарът е в тренд, то стратегията „Пираня“ може да се използва, когато пазарът е в консолидация.

Стратегията е създадена за валутната двойка GBP/USD, използвайки времеви интервал от 5 минути (M5 time frame). Тъй като стратегията е базирана на по-голям времеви интервал, тя работи по-добре за бинарни опции с период на изтичане след 5-10 минути.

Настройка на стратегията:

 1. Настройте графиката на времеви интервал от 5 минути (M5 time frame)

timeframe 5m

 1. Индикаторът за стратегията е Bollinger Bands с тези настройки

bollinger

 1. стратегията е създадена за валутната двойка GBP/USD

 

Концепция на стратегията:

Индикаторът Bollinger Bands се използва за да се определи посоката на GBP/USD. Той наподобява пирани като дава входове за CALL или PUT. Сделки се отварят когато пазарната цена докосне някоя от линиите на Bollinger – при докосване на горната се отваря PUT и обратно за CALL – при докосване на долната.

За да се предпазим от пазарни отклонения, не използвайте тази стратегия при анонсиране на важни икономически данни или новини, особено за икономиките на САЩ или Обединеното Кралство, тъй като търгувате GBP/USD.

Вход за CALL:

 • изчакайте цената да докосне долната линия на Bollinger и отваряте сделка.

pirahna1

 

Вход за PUT:

 • изчакайте цената да докосне горната линия на Bollinger и отваряте сделка.

pirahna2

 

Подобни статии

UA-58431095-1