Търсенето на проста, но печеливша стратегия никога не свършва, така че е време да ви представим още една и вие да прецените дали ви допада. Името на стратегията идва от сливането на 2 думи – Stochastic и Cycle, а оттам StoCycle. Тази стратегия е лесно приложима за бинарни опции.

Как работи стратегията?

Тази стратегия използва 2 индикатора, първият е цикличен Stochastic, изглеждащ малко по-различно от нормалния. Вторият се нарича I-High Low Middle и се състои от 3 линии, които обграждат цената. Тези индикатори са предназначени за платформата MetaTrader, така че ще е необходимо да я изтеглите. Безплатна е и много брокери я предлагат за сваляне.  И двата индикатора са на разположение за сваляне след края на статията и когато ги инсталирате в MetaTrader-a , графиката ви трябва да изглежда както е на изображение1.

Стратегия StoCycle

Индикаторът I-High Low Middle е такъв, който следва тренда и филтрира сделките. Според стратегията, тренда е възходящ ако цената е над средната зелена линия и тренда е низходящ ако цената е под нея. Разбира се, ние ще предприемаме Call сделки когато цената във възходящ тренд и Put при низходящ. След като идентифицираме тренда с I-High Low Middle, чакаме за съответната точка да се появи на StoCycle-a и влизаме в позиция.

Кога да отваряме Call сделка:

  1. Цената да е над средната зелена линия на I-High Low Middle индикатора
  2. Поява на синя точна на StoCyle индикатора

Кога да отваряме Put сделка:

  1. Цената да е под средната зелена линия на I-High Low Middle индикатора
  2. Поява на розова точна на StoCyle индикатора

Времетраене на опциите:

За 15мин графика в MetaTrader (time frame) – 180мин времетраене на опцията (Expiry time)

За 30мин графика в MetaTrader (time frame)  – 300мин времетраене на опцията (Expiry time)

За 60мин графика в MetaTrader (time frame)  – 600мин времетраене на опцията (Expiry time)

За 240мин графика в MetaTrader (time frame) – 1440мин времетраене на опцията (Expiry time)

Слаби страни на стратегията

Основният проблем е, че тази стратегия следи тренда и при рейндж няма да дава добри резултати. Цената ще преминава често под и над зелената линия и ще дава лоши сигнали. Вариант е да се добави още някой индикатор за да действа като допълнителен филтър.

Силни страни на стратегията

Лесна за търговия стратегия дори и за неопитни инвеститори.

 

Въпреки, че тази стратегия не е най-добрата и най-точната, ние считаме че е добър начин за придобиване на инвестиционни умения. Тя има само две лесни за следване и ясни правила и в тренд ви дава добри сигнали. Ако не друго, то поне ще ви помогне да изградите някаква дисциплина и да ви подготви за по-сложни стратегии.  (За други стратегии вижте тук)

 

Изтегли индикаторите от тук:

I-HighLowMiddle

StoCycle

Подобни статии

UA-58431095-1