Търговията с бинарни опции е свързана най-вече с прогнози относно бъдещето движение на цената на даден актив. Ако вие можете да направите достатъчно точни прогнози, базирани на предоставена информация , тогава вие можете и да спечелите от пазарите.

Обаче, прогнозирането на това движение не е лесно (особено за 60 секундните бинарни опции), което означава, че вие ще се нуждаете от надеждна стратегия за прилагане, която да повиши шансовете ви за печалба.

Никога не поемайте ненужни рискове. Вашата стратегия ще определи коя сделка е добра и коя лоша.

Нека разгледаме стратегията Пробив.

Какво представлява стратегията?

В периоди на стагнация на пазара цените започват да се консолидират в определени нива. Тези ценови движения образуват нива на подкрепа (support) и съпротива (resistance). Когато цената не може да падне под определено ниво, наричаме ниво подкрепа. А когато цената не може да премине на по-високо ниво, наричаме нивото – съпротива. Тези нива са очевидни на графиките.

Когато цената на даден актив докосне определеното ниво на съпротива или подкрепа, но не го премине, ние казваме, че цената го тества. Когато цената успее да премине това ниво, тогава говорим за пробив.

Трейдърите, които използват тази стратегия чакат да се появи пробив и влизат в позиция в началото на тренда. След като трендът е оформен миналите нива на подкрепа и съпротива се променят т.е. съпротивата става подкрепа и обратно в зависимост в коя посока е цената. Например, ако цената пробие съпротивата в посока нагоре тогава това ниво става подкрепа за новия тренд. И обратно – ако цената пробие в посока надолу нивото на подкрепа, тогава това ниво става съпротива за новия тренд.

За да използвате тази стратегия, вие трябва внимателно да следите графиките и ценовите колебания за да забележите пробив. След като видите пробив на ниво на подкрепа или съпротива сте готови за влизане в позиция. Проблема при тази стратегия е, че при 60 секундни бинарни опции няма време за потвърждаване на нивото. Но при по-дълги бинарни опции стратегията е подходяща.

Стратегия Пробив

 

 

 

 

 

 

 

 

Когато цената премине определено ниво (на подкрепа или съпротива) тя ще се опита веднага да се върне към него. Ние трябва да изчакаме за да видим дали нивото е достатъчно силно т.е. дали цената ще се върне. Ако цената не се върне към предишните нива при 2 опита е добра идея да отворите позиция. Ако цената не се върне към предишните нива това е показателно, че пробивът е устойчив. Имайте предвид обаче, че все още има шанс цената да се върне към първоначалните граници. Това е рискът при тази стратегия, тя е с краткосрочен характер.

Подобни статии

UA-58431095-1